Alle typer bedrifter blandt kunderne
Friskgræsfodring har vist sig at fungere fint for både økologer og konventionelle mælkeproducenter som ren græsfodring eller iblandet bedriftens TMR.

Blandt Ejstrupholm Maskinstations kunder i 2019 er en lille overvægt af konventionelle mælkeproducenter, og største besætning har over 500 køer i en fuldautomatiseret stald med malkerobotter og automatisk fodring. Her indgår græsset som en del af fuldfoderet med knap et par kg tørstof pr. ko pr. dag. Det friske græs iblandes rationen i Cormall-miksere.

Andre kunder kører med ren græsfodring

»Det, vi hører fra kunderne, er, at deres gevinst ved friskgræsfodringen primært ligger i, at de sparer indkøbt kraftfoder og især det dyreste protein«, fortæller maskinstationsindehaver Thomas Friis.

Den daglige kommunikation med kunderne foregår primært via SMS. Hører Thomas Friis ikke andet, leverer han samme mængde i morgen, som han gjorde i dag. Hvilke marker, der skal køres på, aftales løbende.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.