CR Foderservice blander også foder til kvæg
Mobilt foderblandingsanlæg kan håndtere alle gængse tørre råvarer til køer og kalve

CR Foderservice oplever støt stigende interesse for sit nye koncept med mobil foderblanding til drøvtyggere. Blandt de nye kunder er mælkeproducent Torben Hansen, Lykkesholm ved Harndrup på Vestfyn, med 190 jerseykøer og 230 hektar markbrug i form af ejet og forpagtet jord.

»Lige nu bruger jeg CR Foderservice til at få knust og flyttet noget vinterhvede. Men jeg har også i tankerne at få lavet en kalveblanding på basis af mit eget korn og de råvarer, vi også bruger til køerne«, forklarer han.

Ud over at slippe for at lave sodakorn, som før var måden at få stivelse i køerne på, peger han også på to fordele mere ved denne løsning: For det første får han også flyttet kornet som en integreret del af løsningen fra sit kornlager på en tilforpagtet ejendom til foderladen på hovedejendommen med køer og opdræt.

For det andet suges kornet, og det gør det muligt i lukkede plantørrerier og andre lagre uden adgangsforhold for en læssemaskine.

Egen blanderecept

Nu er det ikke så kompliceret hos Torben Hansen med den knuste hvede, men når og hvis han skal have lavet en kalveblanding, skal han foruden råvarerne til blandingen også selv levere blanderecepten.

Blanderecepten læses så ind det mobile foderblandingsanlægs computer, hvorefter sugning, formaling og blanding går i gang. CR Foderservice kan håndtere alle gængse tørre råvarer, korn med op til 17-18 procent vand og syrebehandlet korn samt majs, ærter og hestebønner. Foderblanderen er udstyret med vejeceller, og alt arbejde logges som dokumentation.

Faktaboks

CR Foderservice

  • CR Foderservice råder over ni lastbiler med to forskellige størrelser mobile foderblandere, der kan lave henholdsvis 12 og 18 ton foder ad gangen. CR Foderservice kommer ugentligt over hele landet.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.