Skræpper er en udfordring
Brug af skrappe skræppe-midler kan koste kløveren i græsmarken.

Den gode nyhed er, at skræpper godt kan bekæmpes og bekæmpes effektivt i græs.

Den dårlige nyhed er, at bekæmpelsen reelt kun kan ske, hvis marken alligevel skal lægges om. Både Starane 180 og glyphosat har effekt på skræpperne.

Sårbar kløver

Men ikke kun der. Starane 180 tager desværre også kløveren, mens glyphosat tager både skræpper, kløver og græs, advarede planteavls- og grovfoderkonsulenter fra LMO om forleden på en markvandring ved Grundvad.

Det giver mulighed for at bruge Starane 180 på et lidt tidligere tidspunkt, hvor skræpperne er i god vækst efter slæt eller afpudsining og er 15-20 cm høje. Foruden god vækst skal der være over 12 graders varme for at opnå effekt.

Der skal køres med høj vandmængde, gerne 250 l/ha og bruges 1,5 l/ha Starane 180.

Alternativt bekæmpes skræpper med fire til seks liter glyphosat pr. hektar sidst på sæsonen, når sidste slæt er taget eller eventuel afgræsning afsluttet.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.