Bomstyringen får et løft hos Danfoil

Sprøjteproducenten Danfoil videreudvikler bomstyringen med Rough Terrain Control, som ikke mindst viser sit værd på ujævne marker.

Hos den nordjyske sprøjteproducent Danfoil i Svenstrup lægger servicetekniker Kurt Mikkelsen og udviklingschef Martin Dyhrman Sørensen i disse dage sidste hånd på Rough Terrain Control, som er den nyeste generation af Danfoils bomstyring. Bomstyringen er en videreudvikling af Terrain Control, der blev introduceret i 2017 sammen med Hydra Pro hydrauliksystemet.

Den nye generation kan leveres med op til syv sensorer på bommen. De måler i en bred kegle og dækker dermed et stort areal under bommen. Det betyder, at selv om marken er meget ujævn, vil bommen stadig svæve hen over marken.

»Vi har også tilføjet en gyrosensor, som vi bruger til aktivt at stabilisere bommen«, siger Martin Dyhrman Sørensen og tilføjer, at gyrosensoren bl.a. hjælper med at kompensere for ujævnheder i marken og kraftpåvirkningen på bommen, når sprøjten drejer. Bommen er pendulophængt, samtidig med at tilt-cylinderen har direkte fat i luftfordeleren, hvilket bevirker, at bommen flyder, samtidig med at man opnår en hurtig aktiv styring.

Hydra Pro (Hydraulik Proportional System) systemet er en essentiel del af den forøgede bomstabilitet, og alle bomfunktioner kører nu med variabel hastighed. Det er vigtigt for at minimere kraftpåvirkningerne på bommen og dermed opnå en rolig bom selv i meget ujævnt og krævende terræn.

Brugerne er med

»Vores kunder har en stor andel i, at DSCen, Danfoil Spray Controller, er blevet så simpel, brugervenlig og fuld af smarte funktioner, som den er. Vi gør meget ud af at holde en tæt kontakt til vores kunder og lytter efter, når de kommer med guldkorn. Jeg har en regel, der siger, at hvis 90 procent af vores kunder har glæde af forslaget, så bliver det implementeret«, siger udviklingschefen og tilføjer, at Danfoils sprøjteteknik er godkendt til 90 procent afdriftsreduktion og kan dermed sprøjte helt op til f.eks. vandløb.

»Vi arbejder meget med præcisionslandbrug, og de landmænd, som tager teknologien til sig og forstår at udnytte den, vil øge deres konkurrenceevne betragteligt«, vurderer Martin Dyhrman Sørensen, der nævner RoboWeedMaps som et af de tiltag, han forventer sig rigtig meget af i løbet af de næste par år.

Faktaboks

Danfoil RTC

  • Rough Terrain Control.
  • Ny generation af Danfoils bomstyring.
  • Kan leveres med op til syv sensorer på bommen.
  • Giver en rolig bom, også på ujævnt terræn.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.