Cross Slot såmaskine klarer det hele

Hans Frederik Larsen, Barløsegaard ved Assens, praktiserer Conservation Agriculture, der bl.a. står for ingen jordbearbejdning og varieret sædskifte.

Jorden skal forstyrres mindst muligt. Det er en af filosofierne ved dyrkningssystemet Conservation Agriculture. Andre vigtige faktorer er et varieret sædskifte, hvor der ikke dyrkes samme afgrøde to år i træk. Og en tredje vigtig ting er at få sået efterafgrøder tidligt før høst, så de kan vokse sig rigtig store om efteråret.

Disse principper efterleves helt ud i fingerspidserne af Hans Frederik Larsen og hans søn, Frederik V. Larsen.

Cross Slot såmaskinen har tandskær, der er delt på midten af et stort rulleskær. Små vinger laver en hylde med rent sort jord, hvor frøene placeres.

»Derfor bearbejder Cross Slot såmaskinen ikke jorden. Den sår afgrøden uforstyrret. Det er et vigtigt konceptionelt princip ved dette dyrkningssystem«, siger Frederik V. Larsen.

Cross Slot såmaskinen koster 1,5 mio kr. Det lyder dyrt.

»Men Conservation Agriculture går ud på at gøre det bedre, ikke billigere«, siger Frederik V. Larsen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.