God start for Claas-geden i Danmark

t danske stykantal er i top fem i Europa, oplyser importøren Danish Agro Machinery.

For halvandet år siden var det en kæmpe nyhed på maskinmessen Agritechnica, at Claas nu også havde en gummiged.

I dag er gummigeden Torion ikke blot en udstillingsmodel, men en maskine, der gør sig hos et overraskende højt antal kunder på det danske marked, lyder det fra Claas-importøren Danish Agro Machinery.

»Det udvikler sig godt. I et år,hvor vi taber omsætning på et mindre mejetærskermarked, er vi glade for, at der kommer andre produkter ind, som gør det godt. På Torion er Danmark i top fem på stykantal i Europa«, lyder det fra koncerndirektør Jens Skifter i Danish Agros division Agribusiness Machinery, der af konkurrencehensyn ikke oplyser det nøjagtige antal.

Den gode danske placering i Claas’ interne regnskab skyldes ifølge Jens Skifter den gode kontakt til maskinstationerne.

»I Danmark har vi en tradition med, at der er mange maskinstationer, som er i kontakt med os via vores position inden for mejetærskere og finsnittere. Når man har disse produkter i forvejen, er der ikke så langt til at prøve et nyt produkt«, siger han.

Kendt Liebherr-teknik

Selv om gummigeder og teleskoplæssere er nye i Claas-sammenhæng, er produkterne langtfra startet fra scratch.

Som LandbrugsMedierne tidligere har beskrevet i en test i vores traktormagasin TraktorTech, er Claas-maskinerne i bund og grund et Liebherr-produkt, hvor det er den grønne Claas-farve og små ændringer i betjening og udstyr, som skiller f.eks. Torion fra en Liebherr-maskine.

Claas-maskinerne er servicemæssigt et ’Claas-produkt”, så al service og reklamation på maskinerne går via Claas’ forhandlere.

Ifølge Jens Skifter er introduktionen af teleskoplæsserne stadig i lanceringsfasen.

Torion-serien fås i tre modelklasser.

I de to største klasser kan man få alle fem modeller (1177, 1410, 1511, 1812 og 1914) med en lang læssearm, som betyder henholdsvis 4,51 og 4,64 meter løftehøjde målt ved skovlens drejepunkt.

Faktaboks

Torion-serien

  • Syv modeller i tre forskellige klasser.
  • Torion 535 og 639: 5,2 og 5,6 ton. 63 og 68 hk. Hydrostatisk fremdrift.
  • Torion 1177, 1410 og 1511: 12,6, 13,9 og 14,3 ton. 140, 155 og 167 hk. Hydrostatisk fremdrift (Varipower).
  • Torion 1812 og 1914 på 18,7 og 19,5 ton. 195 og 228 hk. CVT-transmission.
  • Motor: Yanmar, DPS, Liebherr - 4 cyl.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.