Hårdt for små robotter at afløse store maskiner

Der bliver brug for både små og store robotter. Og de kommer inden for 10 år.

Flere landmænd ser gerne, at robotter bliver alsidige og kan spredes ud på flere landbrug og varetage så mange opgaver som muligt.

Men den nød er hård at knække, for robotter er ofte specialister, designet til specifikke opgaver, mener Peter Pickel fra John Deere.

»Om robotten skal være stor eller lille, afhænger af opgaven. Det bliver hårdt for små robotter at afløse store maskiner, og derfor tror jeg også, at små robotter vil have deres værd i højværdiafgrøder, mens normal planteproduktion vil gøre brug af meget større robotter eller autonome traktorer«.

Spår skifte inden 10 år

Peter Pickel vurderer, at det store rykind af robotter kommer til at ske inden for de næste 10 år.

»Vi har kunnet hive folk af traktoren i de seneste 15-20 år. Eneste barriere for ikke at gøre det har været sikkerheden«.

»Men når folk med tiden oplever, at den autonome maskine er sikkerhedsmæssigt bedre end manuelt kørte maskiner, vil der ske meget. Det sker inden for de næste 10 år«.

I Australien kommer det til at gå endnu stærkere, mener Rohan Rainbow, direktør i AgTechCentric, som er en konsulentvirksomhed, der arbejder med lovgivning og nye teknologier i landbruget.

»I år har vi set de første kommercielle robotter i marken. Næste år kommer vi til at se en eksplosion af robotter. Landmændene i Australien er klar til skiftet, for de kan tilføre så meget nyt og samtidig fritage chaufføren for at sidde på en traktor en hel dag«, påpeger han.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.