John Deere: Godt resultat trods trængt marked
John Deere har opnået producentens næstbedste årsresultat. Det skyldes blandt andet god afsætning af entreprenør- og skovmaskiner.

Med et resultat på 3,162 milliarder dollar har John Deere Company opnået koncernens næstbedste årsresultat. Det er opnået på trods af lavere omsætning inden for landbrugsmaskiner.

Til gengæld har der været god gang i afsætningen af entreprenør- og skovmaskiner samt finansieringsforretninger.

Omsætningen af maskiner faldt i fjerde kvartal 2014 med syv procent i forhold til samme periode sidste år og med seks procent for hele årets vedkommende. Især det amerikanske og canadiske marked gik tilbage med helt op til 10 procent.

Dermed opnåede John Deere et samlet resultat på i alt 910 millioner dollar på maskinsalget i fjerde kvartal 2014. Sidste år var dette beløb på 1,114 milliard dollar.

Som årsager til det nævner man hos John Deere nedjusteret produktion og højere produktionsomkostninger. Det sidste skyldes blandt andet udvikling og implementering af motorteknologier, herunder de seneste Stage- og Tier-krav.

I alt har Deere & Company opnået en fortjeneste på 649,2 millioner dollar i fjerde kvartal 2014, et resultat der er over 150 millioner dollar dårligere end i fjerde kvartal sidste år.

Det er en tendens, som man hos John Deere forudser vil fortsætte i 2015. Næste år forventer man nemlig yderligere 15 procent nedgang på maskinsalget.

»Men det er positivt, at John Deere opnår endnu et solidt årsresultat trods nedgang på landbrugsområdet, hvor flere populære maskiner har haft tilbagegang,« siger CEO ved Deere & Company Samuel R. Allen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.