Mobiltørrerier tørrer afgrøden 4-5 pct. i timen

Mobiltørrerier fra Turbodan Danmark kan også bruges som kornvogne og dermed forlænge høstdagene.

Turbodan Danmark markedsfører tre mobiltørrerier til den nye sæson, nemlig TD-15, TD-18 og TD-25. De kan rumme henholdsvis 15, 18 og 25 ton i hvede. Tørrerierne kan tørre afgrøden 4-5 procent ned i timen, lyder det fra Turbodan Danmark.

Tørrerierne kan også anvendes som kornvogne, da de kan køres ud i marken og fyldes direkte fra mejetærskeren. Det betyder, at der kan høstes et par timer tidligere om formiddagen og fortsættes længere om aftenen, så høstkapaciteten udnyttes bedre.

Tørreluften blæses op igennem et perforeret tørregulv af den pto-drevne blæser. Lodret monterede omrøresnegle kører konstant rundt i afgrøden, så der sikres en ensartet nedtørring af hele læsset.

Varmekilden er et dieselfyr, men der er også mulighed for gasdrift. Desuden gør en nyudviklet kalorifere det muligt at udnytte overskydende varmeenergi fra biogasanlæg i mobiltørrerierne.

Faktaboks

Tre modeller 

  • TD-15, TD-18 og TD-25. 
  • De kan rumme henholdsvis 15, 18 og 25 ton i hvede.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.