Nye redskaber er klar i Kubota-farver

Efter Kubotas overtagelse af Kverneland er Kubotas nye program af redskaber nu klar til forårsarbejdet i Danmark.

Kubotas program af landbrugsmaskiner er så småt ved at gøre sit indtog i Danmark, efter det i slutningen af 2020 blev kendt, at Kubota ønsker at øge sin synlighed over for de danske landmænd. Som i store dele af den øvrige verden kommer det bl.a. til at ske ved at introducere et bredt redskabsprogram som tilføjelse til Kubotas traktorer.

På grund af Kubotas ejerskab af Kverneland Group, hvilket kom i stand i 2012, produceres Kubota-redskaberne på Kvernelands fabrikker rundt i Europa.

»Derved er der selvsagt mange ligheder med Kverneland programmet, og selv om Kubota-programmet også er bredt, er der her et generelt større fokus på de enkle produkter, som hovedsagelig henvender sig til traktorer op til 200-250 hestekræfter«, siger Jesper Svendsen, salgs- og produktchef for Kubota Implements hos Kverneland i Kerteminde.

I Danmark forhandles Kubota-redskaberne hos udvalgte Kubo-ta forhandlere, hvor redskaberne går hånd i hånd med Kubotas M-serie traktorprogram.

»Der er allerede landet en del Kubota-redskaber i Danmark, og mens det mest har været salt-og gødningssprederne, som har været i fokus her i vintermånederne, vil det til foråret hovedsagelig blive jordbearbejdningen, som er i fokus«, siger Jesper Svendsen.

Blandt de orange redskaber til forårsarbejdet er der et bredt udvalg af både harver og plove. På markedet er bl.a. Kubota TH3000 såbedsharver, CU1000 fjedertandsharver og CU3001 dybdeharver. Og dertil fire- og femfurede hydraulisk variable plove, det vil sige RM2005V og RM3005V. Kubota-plovene produceres i lighed med Kverneland-plovene i Norge, mens harverne kommer fra Frankrig.

Kubota har ifølge Jesper Svendsen fokus på miljøteknologi, og derfor er årets nyhed på harvesiden en løsning særligt bygget til økologer og de bedrifter, som arbejder med at sænke forbruget af ukrudtsmidler. Løsningen, som består af tre rækker med kraftige lige efterharve/strigle tænder, kan monteres på harverne CU1000 og CU3001, som tilbydes med henholdsvis fjedertænder og tænder til dybdeharvning.

»Ved at bruge den nye løsning i stedet for at have en traditionel pakkervalse blotlægges ukrudtets rodnet til udtørring på jordoverfladen«, siger Jesper Svendsen.

Faktaboks

Kubota til foråret

  • Bredt udvalg af harver og plove.
  • TH3000 såbedsharver, CU1000 fjedertandsharver og CU3001 dybdeharver.
  • Hydraulisk variable plove, RM2005V og RM3005V.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.