Når man skal vælge majssorter, kræver det, at man sammenligner og vurderer en række kvalitetsparametre for sorterne. Sorterne har hver deres styrker og svagheder, men hvordan skal man vægte de forskellige parametre i forhold til hinanden?
Det beskriver Rudolf Thøgersen, Seges, specialist i fodervurdering, i artiklen, du kan hente her.
Man bør selvfølgelig forsøge at vælge de sorter, der giver størst økonomisk værdi på bedriften. Det er umuligt at sætte præcise økonomiske værdier på sorternes forskellige egenskaber, men ud fra vores viden om de forskellige sammenhænge og bedriftens forudsætninger kan vi beregne et bedste skøn over sorternes samlede økonomiske merværdi.
Seges har derfor udarbejdet en model, der beregner majssorternes økonomiske merværdi ud fra de opnåede resultater i sortsafprøvningen.
Læs resten af artiklen fra fagmagasinet Kvæg Special, og få indblik i valg af majssorter, der vil øge mælkeydelsen.
Få artiklen helt gratis her og bliv klogere på valg af majssorter.