Sponsoreret af Gjensidige

Høsten i børnehøjde: "Vi høster boller og kager"

Høsten er en dejlig tid fyldt med gode stunder, også for de mindste, og derfor har Gjensidige bedt børnene fra Svalebækgård børnehave om at fortælle om høsten set i børnehøjde.

”Når alle korn og markerne er helt reparerede og traktorerne er gode”

Sådan lyder det kloge svar fra et af børnene i Gjensidiges børnepanel, da de bliver spurgt om hvad høst er. Og selvom høsten først og fremmest er en glad begivenhed, der samler flere generationer, naboer og venner, gælder det om at være godt forberedt, når de små er med i marken.

Børnepanelet har mange forskellige bud på hvad vi egentlig høster på marken. Et af de kloge svar var bl.a. ”Majs og penge og sådan noget”, hvor en anden svarede: ”Man kan bruge det til at lave boller og kager”. Se alle de søde svar fra Gjensidiges børnepanel i videoen.

Igen i år sætter Gjensidige fokus på sikkerhed i høsten, og ikke mindst på de mange børn, som i disse dage er med i marken. Børn er nysgerrige og fascinerede af de store maskiner og så vil de gerne hjælpe til. Derfor kan det være en god ide at følge nogle simple råd:

  • Hold ekstra øje med de mindste børn og hav dem gerne under opsyn hele tiden

  • Undgå at børn kommer i nærheden af maskiner i drift. Skal større børn hjælpe til, så giv dem en grundig instruktion

  • Giv altid kun børn arbejdsopgaver, som modsvarer deres alder og kunnen. Er du i tvivl, så lad en voksen gøre det i stedet

  • Vær ekstra forsigtig med halmstakke og korngrave, som kan være en livsfarlig legeplads for børn

Høsten skal jo helst være skadefri – for som et af de kloge børn sagde: ”Når nogen klipper ind i hinanden, så kan man jo ikke holde høstfest”. Se de andre søde svar i videoen her.

Har du styr på sikkerheden i dit landbrug? På Gjensidiges hjemmeside kan du gratis downloade bogen "Landbrugsliv", som er fyldt med gode råd til et sikkert landbrug - året rundt. Find bogen her

Du kan også teste din viden om høstsikkerhed i høstquizzen og samtidig deltage i lodtrækningen om en DJI Mavic Air 2 drone til en værdi af 7.990 kroner. Prøv høstquizzen her: www.landbrugsliv.dk

Emneord

sponsoreret , Gjensidige , video

Forsiden lige nu