Jysk gods satser stort på hamp til frø

Møllerup Gods står selv for hele kæden for hamp - fra jord til bord. De vil gerne være et nyt Nordisk hampecenter for dyrkning, rådgivning og afsætning. Artiklen er fra arkivet og publiceret første gang i magasinet Mark, august 2016.

Anne Sophie og Stig Gamborg har kastet sig over dyrkning og afsætning af hampefrø til fødevarer - også kaldet det nye superfood. De står selv for forarbejdning af hampen til salgsklare produkter, som de selv udvikler.

Og det er gået stærkt. De startede med 30 ha hamp sidste år, i år har de 300 ha og næste år 900 ha. Skal det være, skal det være stort, mener parret. Ikke mindst fordi interessen for deres produkter er stor.

Fra 30 til 900 hektar på to år

30 hektar hamp i...

Vil du læse videre?


Få fuld adgang til vores digitale univers. Alle artikler, alle podcasts og alle videoer.

Prøv 30 dage for 29 kr.

Herefter 98 kr./mdr. - ingen binding.

Ja tak - 30 dage til 29 kr.

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.