Øko-mælk under stort pres i USA

I USA rammes øko-mælk af konkurrence fra plantedrikke.

Amerikanske selskaber, der har investeret i produktion af økologisk mælk, har  reduceret produktionskapaciteten eller skiftet til ost eller andre produkter. Det skriver Dairy Industry Newsletter, der refererer avisen Wall Street Journal.

Salget af økologisk mælk er blevet ramt af en afmatning, fordi de kunder, der tidligere har drevet efterspørgslen, i stigende grad vælger alternative produkter som fx sojadrik og mandeldrik.

Detailbutikker, der tidligere købte stort ind af økologisk mælk, har overladt en del af hyldepladsen i kølereolen til plantebaserede alternativer, skriver avisen.

I forlængelse heraf har flere andelsmejerier sænket afregningsprisen til farmerne, indført kvoteordninger og i visse tilfælde afsat økologisk mælk som konventionel.
 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.