26.000 deltog i Hjørring Dyrskue

Fredag den 17. juni og lørdag den 18. juni bød LandboNord velkommen til dette års udgave af Hjørring Dyrskue.

Stemningen på de to dyrskuedage i Hjørring, hvor dyr og maskiner er omdrejningspunktet, var i top, oplyser arrangørerne i en pressemeddelelse. Vejret viste sig også fra sin bedste side, det var dog lidt gråt og blæsende på pladsen lørdag.

Da billetsalget blev gjort op lørdag eftermiddag havde ca. 26.000 personer gæstet årets dyrskue i Hjørring. Sidste år var der 28.000 gæster.

”Rigtig godt skue, som blev afviklet stort set efter tidsplanen. Vi håber de mange gæster og alle vores udstillere har haft en god oplevelse”, siger dyrskuekoordinator Karin Møller Larsen fra LandboNord.

Også den nye Dyrskuebestyrelse er godt tilfredse med forløbet af de to stemningsfyldte dage og de nye tiltag i Hjørring.

”Vi er utrolig tilfredse. Alt det vi har sat i gang er blevet godt modtaget. Nu har jeg været rundt på næsten hele pladsen, og jeg kan ikke finde en der er utilfreds med noget – kun lidt praktiske ting, men det er i småtingsafdelingen, så ellers et super godt skue. Alle er glade, og der har været god stemning”, siger formanden for Dyrskuebestyrelsen, Jens Myhren.

Vinderne

Bedømmelserne og præsentationerne i ringen blev afviklet planmæssigt, og niveauet blandt de udstillede dyr var igen i år meget højt, lyder det fra LandboNord. De fulde præmielister er vedhæftet denne artikel, se nederst.

Titlen som Miss Vendsyssel – landsdelens smukkeste malkeko – gik til Åskoven IS. Bedste Interbreed besætningsgruppe blev vundet af jerseyavler John Bak, Vidstrup.

Hos kødkvæget gik bedste besætningsgruppe til Pallas Charolais. Bedste hundyr inden for kødkvæg gik til Thomas og Anders Møgelmose. Mens bedste tyr gik til Sofiedal Limousine. Blandt hestene gik prisen for skuets bedste hoppe til Børge Jensen, mens skuets bedste hingst gik til Charlotte Juul Paaske.

Dyrskueshows

De traditionsrige dyrskueshows trak publikum til dyrskuepladsen både fredag og lørdag. Harmony International var et af hovednavnene og de leverede imponerende shows både fredag og lørdag, hvor Anna Krüger underholdte med opvisning af heste, hunde og ænder.

Konkurrencen ”Nordjyllands bedste bonderøv”, hvor deltagere fra LandboUngdom dystede i disciplinerne – ATV Race, Minilæsser Race m/vand og Stabling af mini-bigballer, skabte også stor begejstring hos publikum.

TV-kok tilberedte insekter

Nikolaj Kirk, tv-kokken der er kendt fra programmet ”Nak og æd”, kunne igen i år opleves i LandboNord teltet da han tilberedte spændende retter af lokale råvarer. Som noget helt nyt eksperimenterede han med at tilsætte protein til en ret i form af melorme, og præsenterede flere slags insekter til madlavning i samarbejde med kokken Søren Nøhr Thomsen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.