35.000 køer døde i snestorm
Landmændene er først nu ved at gøre skaderne op efter en voldsom snestorm, der ramte det sydlige USA mellem jul og nytår.

En voldsom snestorm i det sydlige USA på grænsen mellem Texas og New Mexico har givet store problemer for områdets mælkeproducenter. Det skriver New York Times.

Indtil videre er mere end 35.000 malkekøer fundet døde i regionen, der producerer 10 pct. af mælken i USA.

Det er ikke usædvanligt med snestorme i denne region, selv om problemet normalt er solen og varmen om sommeren, men denne gang har vinden blæst nådesløst med orkanstyrke i 48 timer og efterladt en meter sne og op til fem meter høje snedriver.

Mange køer blev begravet levende af fygesne, mens andre frøs ihjel på åbne marker, og atter andre har fået forfrysninger og risikerer stadig at dø.

Køer døde efter spildevands-oversvømmelse - nu 60.000 kr. i erstatning Tirsdag 18. august 2015 · 09:43

I det vestlige Texas menes omkring 10 pct. af køerne at være døde, og mange vil først blive fundet, når sneen smelter.

New York Times beretter om en mælkeproducent, der har mistet 300 af sine 2.200 køer, og 50 til 75 flere kan miste livet på grund af forfrysninger.

Nogle landmænd måtte opgive at redde deres dyr, fordi de selv var ved at fare vild i snestormen.
Ud over det direkte tab af dyr blev mange køer ikke malket i to dage, og tankbilerne kunne ikke komme frem, mens stormen rasede.

Det ventes, at det kan tage op til et år, før mælkeproduktionen når op på samme niveau som før stormen.
Dertil kommer, at langt fra alle landmænd er dækket af en forsikring, og selv hvis de får nødhjælp fra den føderale regering, bliver det kun i form af lån.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.