Arla: Al drikkemælk skal være GM-fri i 2017

Arla skruer nu op for ambitionerne på GM-området med en udmelding om, at al drikkemælk fra selskabet skal være produceret på GM-frit foder senest ved udgangen af 2017. Det meddelte selskabet her til morgen i en pressemeddelelse.

Med udmeldingen sætter andelsselskabet dermed som mål, at 500 mio. kg. mælk ud af Arlas danske indvejning på omkring 4,5 mia. kg, skal være GM-frit om 14 måneder.

"Vi er rigtig godt i gang og flere har konverteret til non-GM foder de seneste måneder. Vi koncentrerer os i første omgang om drikkemælken og har haft en løbende dialog med vores producenter siden maj," fortæller kommunikationsdirektør i Arla Danmark, Kasper Ibsen Beck.

Hvor mange landmænd, der indtil nu har skrevet kontrakt og dermed er begyndt på den tre måneders omlægningsperiode, kan han ikke oplyse.

Tilbage i maj lød beskeden til andelshaverne ellers, at det især var efterspørgsel fra tyske kunder, der gjorde, at Arla herhjemme ville starte med at betale tillæg på 7,5 øre/kg for fodring uden GM. Nu er meldingen, at den danske mælk, både den i private label-kartoner og i Arlas egne mærker, skal være produceret uden genmodificet foder.

 "Vi kan se, at i flere lande, især Tyskland, er det et stigende krav fra både forbrugere og detailhandlen, at mælken er produceret GM-frit. Vi vil gerne være på forkant med det herhjemme i forhold til de forbrugerbehov, vi helst sikkert kan se komme," forklarer Kasper Ibsen Beck om baggrunden for skiftet.

At Arla koncentrerer sig om drikkemælks-producenterne, betyder ikke, at man som leverandør af mælk til osteproduktion eller andre varegrupper ikke kan få tillæg for GM-fri fodring.

"Man kan få tillægget, om det er drikkemælk eller ej. Men lige nu er vores fokus at få mængderne til drikkemælk. Så det er primært der, vi søger," fortæller Kasper Ibsen Beck og forsikrer:

"Interessen hos landmændene er der bestemt."

 

Arla har friskmælksmejerier i Christiansfeld, Hobro og Slagelse.

Emneord gmo, arla

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.