Bliv hurtigere færdig i slætgræsset med speciel snittevogn
Fliegls Büffel er en mini-snittevogn med aflæsseelevator, der skal øge kapaciteten ved at blive i skåret og snitte non-stop i frakørselsvogne.

Den ligner sær ingeniørs krydsning mellem en snittevogn og en kartoffeloptager.

Men Büffel er i virkeligheden en interessant videreudvikling af snittevognen.

Den tyske redskabsproducent Fliegl har kortet snittevognen ned til et rumindhold på 14 kubikmeter og udstyret den med en kraftig læsseelevator.

Formålet med Büffel er først og fremmest at øge kapaciteten hos de ganske mange især mellem- og vesteuropæiske kvægbrugere, der foretrækker snittevognen til græsensilering.

Fleksibelt vognvalg

Fliegl øger kapaciteten ved at lave Büffel blive i skåret og fortsætte opsamlingen og snitningen af græsset, som derefter med læsseelevatoren læsses over i frakørselsvogne, der kører på siden af Büffel.

Med en normal snittevogn uden aflæsseelevator stopper selve opsamlingen og snitningen, når vognen er fuld og skal tømmes. Men med Büffel opnås altså nonstop-snitning, forudsat der er frakørselsvogne nok til rådighed.

Desuden gør læsseelevatoren det muligt at bruge et bredt udsnit af vogne til frakørsel.

Kræver 160 hk

Fliegl fik en sølvmedalje for konceptet på Agritechnica i 2017 og har siden arbejdet på at færdigudvikle og ’modne’ Büffel til produktion. Bl.a. er pickup og snitterotor på vognen nu Fliegls egen og ikke længere fra Lely (som i mellemtiden er blevet opkøbt af Agco).

Vognen, der kræver en traktor på omkring 160 hk og ventes prissat noget over en gængs snittevogn, vil blive produceret til den kommende sæson i en nul-serie og ventes i serieproduktion til primært det tyske marked fra 2020.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.