Danish Agro leverer nu certificeret nonGM-foder

Det giver landmanden flere fordele, at Danish Agro nu er certificeret non-GM. Blandt andet slipper landmænd for at få taget referenceprøver.

Danish Agros foderfabrik i Bramming er den 13. december er blevet certificeret i henhold til den tyske nonGM-certificering VLOG, der står for ”Verband Lebensmittel ohne Gentechnik”.

Ifølge Danish Agro giver det landmanden flere fordele, at Danish Agro nu er certificeret non-GM. Blandt andet slipper landmænd for at få taget referenceprøver.

"Danish Agro har et stort fokus på korrekte processer omkring produktion af foder, og med den nye standard kan vi nu med større sikkerhed garantere nonGM-foder til vores kunder og samarbejdspartnere. Det er vi meget tilfredse med. Ikke mindst fordi den nye certificering giver flere fordele for landmanden, der har indgået en rammeaftale om levering af nonGM-foder fra os. Der skal eksempelvis ikke tages referenceprøver af foderet hos landmanden ved levering. Derudover vil landmanden nemmere kunne opnå en lav risikostatus hos sit mejeri. Alt sammen noget der giver smidige processer og mindre bureaukrati," siger Danish Agros kvalitetschef, Charlotte Stamp Frandsen, i en pressemeddelelse.

Certificeringen er foregået via certificeringsbureauet SGS. Standarden sikrer, at der er styr på processerne i produktion af nonGM-foder. En produktion Danish Agro startede op den 19. september i år.

Ifølge Danish Agro er det den første, danske fabrik, som får certificeringen.

Det er et krav, at alle foderproducenter, der leverer foder til VLOG-certificerede producenter selv skal være VLOG-certificerede fra 1. august 2018. Danish Agro leverede det første parti nonGM-foder den 19 . september 2016.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.