DC Beef i stor vækst i Fjernøsten: Gennembrud i Japan

Løftet salg af biprodukter, såsom tunger og haler, i Japan efter landets godkendelse af import af dansk oksekød først på året.

Danish Crown høster nu fordelene af, at Japan først på året godkendte import af dansk oksekød for første gang i 15 år. Det ses særligt i forhold til biprodukter fra ungdyr. Det beretter Danish Crown på deres hjemmeside.

"Markedsadgangen til Japan har løftet os i kategorien dyr under 30 måneder. Især hvad angår tunger – der er populære, specielt serveret på Korean Barbeque-restauranter – men også i forhold til andre utraditionelle udskæringer som nyretapper og haler. Det er positivt, ikke mindst fordi prisforskellen mellem Japan og nærmarkeder ved salg af sådanne alternative produkter er betragtelig," siger senior manager export Jacob Rahbek Pedersen fra Danish Crown Beef.

Med hensyn til kødprodukter arbejder Danish Crown Beef på at få lavet kundeaftaler.

"Men de helt store ordrer lader vente på sig lidt endnu," konstaterer Jacob Rahbek Pedersen.

Japan indførte forbud mod import af oksekød fra EU, da kogalskaben ramte Europa sidst i halvfemserne. Det fik også andre asiatiske lande til at lukke for køb af europæisk oksekød.

De senere år har man dog set en åbning på de fjernøstlige markeder. For dansk oksekøds vedkommende blandt andet på baggrund af inspektionsbesøg på Danish Crowns slagteri i Holsted fra lande som Vietnam, Singapore og Japan.

Det har hjulpet til en fremgang i Danish Crown Beefs salg til Fjernøsten i 2015/2016 på 35 procent i forhold til 2014/2015.

"Og vi forventer en fortsat vækst på 35 procent i det kommende regnskabsår drevet specielt af Hongkong. Kommer Japan også på banen i forhold til kødprodukter, er der mulighed for endnu et løft. Det vil være et godt tillæg til vores forretning i Asien," siger Jacob Rahbek Pedersen.

Faktaboks

Japan importerer årligt 495.000 tons oksekød, hvoraf 41 procent er ferskt og 59 procent frossent. Dertil kommer 76.000 tons biprodukter, hvor 47 procent er ferske og 53 procent frosne.

Australien og USA tegner sig for henholdsvis cirka 45 procent og 43 procent af eksporten af oksekød og biprodukter til Japan. New Zealand, Canada og Mexico er blandt de andre eksportører.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.