Debat på @Malkekvæg: Kul i mælketaxaen giver sundere og flotte kalve
Hver uge bringer Kvæg Plus uddrag fra en udvalgt debat i Facebook-gruppen @Malkekvæg.

Bruger Helge Saugmann har lagt et opslag om kul til kalve.   

Helge Saugmann:

"Kul i mælketaxaen, det giver sundere og flotte kalve og god tilvækst og ingen diarré. Dejligt at passe sunde kalve."

Opslaget er der kommet 98 kommentarer til. Blandt andet disse to:

"Kun positive erfaringer herfra. Sidste arbejdsplads begyndte på det, mens jeg var der, og der forsvandt 80 procent af diarrétilfældene, og derfor næsten ingen som behøvede dyrlægeordineret pulver tilskud. Der var også meget opmærksomhed på at kigge efter kalvenes gødning. Første arbejdsplads var det kun diarrékalve der fik - det fungerede også rigtig godt."

"Vores motto er: "Keep it simpel". Fire liter god kvalitetsråmælk en time efter fødslen, derefter vent 24 timer inden man starter med sødmælk, som skal testes for ts. procenten og eventuelt tilpasses med erstatningspulver op til 14 procent. Første 14 dage 3 kg to gange dagligt. Derefter op til max. 4 kg to gange dagligt. Siden vi startede med denne strategi ingen diarré hos kalvene mere. Husk temperatur, skal ligge på 40 grader i foderskål."

Læs alle kommentarer til opslaget her

Faktaboks

Facebook-gruppen @Malkekvæg

  • 8.877 medlemmer
  • Det er en lukket gruppe på Facebook, men du kan nemt anmode om at blive medlem. Vi lukker kun personer ind fra erhvervet
  • Find gruppen ved at søge på ordet malkekvæg på Facebook
  • Gruppen debatterer faglige spørgsmål om kvægbrug  

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.