Farvel til Kjeld: Modigt, at han turde ryge alene med minister

Spidserne stod i kø for at sige farvel til Kjeld Johannesen, der formelt takkede af i dag.

Kjeld Johannesen kunne som direktør sit slagteri til fingerspidserne. Om det var alle talerne enige, da der fredag blev holdt afskedsreception for den afgående direktør på Værket i Randers.

Men han er også skarp, så forhandlingspartnere skulle stå tidligt op for at matche topbossen, lød skudsmålet fra især fagforeningsrepræsentanterne fra NNF.

Især den tidligere fællestillidsmand Lars Mose underholdt de fremmødte med anekdoter om de ministre og toppolitikere, som han og Kjeld Johannesen har vist rundt på slagterierne i årenes løb.

»Jeg var imponeret over den enorme viden, du havde om alt fra prisen på brystflæsk til de store linjer. Og så var jeg imponeret over, hvor langt du var villig til at gå. Engang så jeg dig stå og ryge helt alene sammen med minister Mette Gjerskov,« konstaterede Lars Mose humoristisk.

»20 øre - Jais Valeur«

Næsten tre kvarter tog det for Kjeld Johannesen at hilse på alle sine gæster. Kunder, direktører, ejere, samarbejdspartnere, fagforeninger, medarbejdere - og sågar den japanske ambassadør - stod alle i kø for at trykke hånd med den afgående slagteridirektør.

Svineproducent og bestyrelsesmedlem Palle Joest Andersen underholdt med sang til direktøren gennem 28 år. Han sang den for mange svineproducenter velkendte sang fra Danish Crowns 125 års jubilæum: »hvis Kjeld nu bare - åhh - gi’r 20 øre til, så skal vi nok levere de svin, der skal til«.

»Men hvad skal vi nu gøre, når du stopper Kjeld? Jo, selv en tonedøv kan høre, at »20 øre - Jais Valeur«, det fungerer,« lød det fra taleren, der derefter konstaterede, at landmændene derfor måtte beholde sangen fremover.

Fyringer rører en

Til sidst takkede hovedpersonen selv de fremmødte for deres støtte og opbakning gennem hans 28 år som direktør; især hustruen Inge Lis, der flere gange er blevet efterladt på ferier, hvis slagteriet kaldte direktøren hjem på broen.

Kjeld Johannesen lagde ikke skjul på, at det mest mindeværdige var samarbejdet med medarbejderne. Men også, at de mange fyringer og lukninger har været hårde.

»Når man selv første gang har prøvet at gå ind i en kantine og fortælle 200 mennesker, at deres familieliv ændrer sig i løbet af otte uger, så rører det en,« konstaterede han, men understregede, at han været glad i alle årene for sit job.

Formelt stopper Kjeld Johannesen i Danish Crown den 1. april.

Emneord danish crown

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.