Forskere: Yoghurt hæmmer negative tanker
Fire ugers kur med mælkesyrebakterier kan få folk til at være mindre kede af det, mener hollandske forskere.

Mindre tendens til at hænge fast i negative og depressive tanker. Så konkret var konsekvensen af bare fire uger med daglig indtagelse af probiotika.

Probiotika, som mælkesyrebakterier og bifidobakterier, der især er kendt fra yoghurt, Cultura og A38, kan dermed ligefrem hæmme negative tanker, mener forskere fra det hollandske Universiteit Leiden. Det skriver de i det videnskabelige tidsskrift Brain, Behavior and Immunity.

»Selv om det kun er et indledende studie, så giver resultaterne det første bevis for, at indtaget af probiotika kan hjælpe med at hæmme negative tanker, der hænger sammen med dårligt humør. På den måde kaster vores opdagelse et spændende nyt lys over det potentiale, probiotika har i behandling mod depression,« siger psykolog Laura Steenbergen, en af forskerne bag undersøgelsen.

Halvdelen af de 40 deltagere skulle spise en pose med en probiotisk pulverblanding, der skulle blandes op med pulver eller vand, mens den anden halvdel fik placebo. Før og efter de fire ugers forsøg skulle deltagerne svare på spørgeskemaer om deres tendens til depression og til at hænge fast i negative tanker.

Forskerne oplyser i artiklen, at de ikke har været afhængige af interesser i deres forskning - de har dog fået probiotikaen stillet gratis til rådighed af et hollandsk firma.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.