FrieslandCampina sænker mælkeprisen

FrieslandCampina sænker afregningen med 5,6 øre pr. liter for april måned.

Mejerigiganten FrieslandCampina sænker mælkeprisen i april med 0,75 eurocent pr. kg. mælk. Det svarer til et fald på 5,6 øre.

FrieslandCampina betegner markedet som stabilt. De skriver, at mælkeudbuddet har været lavt på grund af de europæiske mælkeproducenters forventede kvoteoverskridelser. Samtidig er der en træg efterspørgsel efter mejeriprodukter på forskellige markeder.

FrieslandCampina, der oprindeligt er hollandsk og har bredt sig til Tyskland og Belgien, har ellers haft stigende afregning til landmanden de sidste to måneder.

Arla har ikke fulgt med op, og det har fået Danske Mælkeproducenter til at kritisere Arla for den lavere afregning. FrieslandCampina har en minimumsafregning på 33,25 eurocent pr. kg, hvilket svarer til 248 ører. Afregningensprisen kan ikke sammenlignes en til en med Arlas afregning.

Danske Mælkeproducenter har dog regnet ud, at kløften mellem Arlas og FrieslandCampinas afregning ville være 11,8 øre, hvis den hollandske konkurrent bevarede niveauet fra marts. Men med et fald på 5,6 øre er Arla altså rykket nærmere FrieslandCampinas afregning.

Emneord mælk, mælkepriser

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.