FrieslandCampina tabte 596 mio. kr. på russisk boykot

Hollandske FrieslandCampina vurderer et tab på 596 mio. kr. i forbindelse med Ruslands boykot. Adm. direktør Cees 't Haart siger, at udsigterne stadigvæk er positive for den hollandske mejerigigant og dets mælkeproducenter.

Den hollandske mejerigigant FrieslandCampina vurderer, at de har tabt i omegnen af 80 mio. euro, svarende til 596 mio. kr. på Ruslands boykot, skriver dairyreporter.com.

I 2013 eksporterede FrieslandCampina for ca. 1,4 mia. kr. til Rusland. Eksporten bestod mest af yoghurt, ost og modermælkserstatning, og det svarede til ca. 1,6 procent af virksomhedens indtægt.

Men nu har fem måneders boykot og et efterfølgende prispres sat sine spor.

manglende efterspørgsel fra kina

En anden grund til det store tab, vurderes at være Kinas manglende efterspørgsel på mælkepulver.

FireslandCampina fortæller, at det er svært at gætte på Kinas efterspørgsel i fremtiden, men adm. direktør for FrieslandCampina og kommende adm. direktør i Carlsberg, Cees 't Haart, fortæller, at firmaet stadigvæk er med i front.

"Selvom mælkekvoternes ophør er med til at skabe større usikkerhed for mejeriproduktsmarkedet, så er udsigterne for FrieslandCampina og vores mælkeproducenter stadigvæk positive," siger Cees't Haart.

Emneord ruslandskrise

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.