Fynsk landmand: Køerne holdt for længe - så nu eksporterer jeg
Tirsdag før jul blev 22 RDM-kvier sendt afsted mod Tyrkiet, da ejeren simpelthen havde fået for mange i overskud.

En fynsk landmand, Jacob Pedersen, sendte tirsdag før jul 22 RDM-kvier afsted til Tyrkiet. 

"Jeg er blevet for god til at få mine køer til at holde længe, så jeg havde for mange kvier. Prisen på at sælge kvier til eksport er noget højere end på at slagte nogle gamle køer, som ikke trænger til det.

Vi bilder os ind, at det er en bedre forretning at sælge kvierne sådan her", siger Jacob Pedersen, gårdejer, Vedagergaard ved Aarup på Fyn. 

Kvierne er blevet solgt gennem VikingLivestock til en tyrkisk landmand, der vil starte en rød avlsbesætning op.

"Jeg får 11.000 for sådan en kvie, og vi mener, at det koster en 10-11.000 at have en kvie, frem til hun får kalv, og de her skal først kælve om fem-seks måneder.

Så jeg har sådan set tjent det, det koster at have dem gående i det halve år, der mangler. Det er også den bedste pris, jeg har prøvet at få for kvier - det er derfor, jeg solgte så mange", fortæller han. 

Eksporteventyr mod øst: Rusland støvsuger danske stalde for jerseykvier Torsdag 14. december 2017 · 00:00

Den fynske landmand tog tidligere i år sin helt nye stald i brug, hvor der er plads til 370 køer, hvilket er en fordobling i forhold til den gamle stald, hvor der var plads til 180. 

"Vi har skiftet fra et system med dybstrøelse til noget med fast gulv i den nye stald. Jeg har været lidt spændt på, hvor godt mine køer kunne holde til det, og derfor havde vi lavet rigeligt med opdræt.

Det har så vist sig, at vi faktisk kun har haft en udskiftningsprocent her det første år med den nye stald på 20, og derfor har vi mange kvier tilovers", siger Jacob Pedersen. 

Køerne klare sig væsentligt bedre end forventet i det nye staldbyggeri. 

"Det er en stærk og robust ko, jeg har, og så kan vi nemt få dem til at give noget mælk. Vi har en dagsydelse på 35 kg EKM. På årsbasis er det cirka 11.400 kg. Det er jeg godt tilfreds med", siger han. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.