To kalve sammen: Her er arealkravene, som skal overholdes

Forskellige ordninger kan gøre det svært at gennemskue reglerne, skriver dyrlæge Peter Raundal i Magasinet Kvæg, som netop er udkommet.

Af Peter Raundal, dyrlæge, Seges Husdyrinnovation.

For tiden er der et emne, der optager de danske landmænd, og det er alle de forskellige ordninger for, hvordan man skal holde kvæg med hver deres sæt detaljerede krav. Det er efterhånden en jungle at fi nde rundt i.

Et af kravene i dyrevelfærdsmærket er, at kalvene skal gå sammen to og to, men hvilke arealkrav er der så til kalvene. I lovgivningen er der ikke nogen konkrete arealkrav til parvis opstaldede kalve, men

Fødevarestyrelsen anvender arealkravene for enkelt opstaldede kalve, det vil sige 1,2 kvm/kalv for kalve under 60 kg, og 1,4 kvm for kalve over 60 kg.

For større kalve, der går sammen to og to, er der ikke nogen fastlagte arealkrav.

Når Fødevarestyrelsen vurderer arealet til parvis opstaldede kalve, ser de først og fremmest på, om kalvene er sunde og trives, og forholdene dermed lever op til de generelle bestemmelser i dyreværnsloven. Kun hvis kalvene ikke trives, vil de se nærmere på kalvens areal.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.