Landmand forundret: Majsplanter trodser tørken - rager højt op i marken
En landmand i Grenå kan kigge noget forundret på sin ene majsmark, hvor en plet i marken lader til at ignorere tørken.

I en majsmark i Grenå er det generelle billede lave, tørkeramte majsplanter, men i en plet på marken tårner en gruppe majsplanter sig op - højt hævet over de andre. 

Majsen står på uvandet JB3 sandjord, og umiddelbart bør planterne have haft samme ringe væksbetingelser i denne tørkeperiode. 

Det lader dog ikke til at være gældende for pletten på marken, hvor gruppen af majsplanter tydeligvis har trodset tørken og har opnået en højde, der ligger op til en meter over de andre majsplanter på marken. 

Fotografen af billederne, Carsten Kløcher fra Djursland Landboforening fortæller, at den høje majs stadig er i en positiv vækstfase på trods af de ringe vilkår.  

Udgravning kan være forklaringen

For nogle år tilbage har landmanden været i gang med at grave i det pågældende område i forbindelse med etablering af et regnvandsbassin. 

Udgravningen kan ligge til grund for en bedre jordkvalitet, der har vist sig at være mere tørketolerant end resten af marken. 

Endnu et glimrende eksempel på den store forskel i plantevæksten, der dominerer i år på de uvandede jorder.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.