I øjeblikket oplever de danske mælkeproducenter en stigende interesse i råmælk, skriver Foodculture.dk. Men der er begrænsede muligheder for salg, som tingene ser ud lige nu.
»Jeg får 10 kroner literen for råmælk, og til mejerier får jeg 2 kroner, så det ville jeg gerne sælge mere af,« siger mælkeproducent Martin Hansen til Foodculture.dk.
Mælkeproducenter må maksimum sælge 70 liter i stalddørssalg, og det kræver en registrering i Fødevarestyrelsen. Det er frygten for salmonella og VTEC, der sætter en bremse i salget.
Erik Rattenborg, specialkonsulent i kvæg hos Seges, fortæller, at der skal et nemmere og billigere monitoreringsprogram til, før det kan betale sig at åbne helt op for salg af råmælk. Lige nu kræver det hyppig analyse af mælken, og det er dyrt og besværligt.
Erik Rattenborg siger, at Seges vil undersøge, hvordan mælkeproducenterne kan få lov til at efterkomme efterspørgslen. Det er en lang proces, og der vil stadig gå lang tid, før de danske mælkeproducenter kan få lov at sælge mere af den rå mælk, siger han.
Kommentarer