Madguide: Danske oste er i europæisk topklasse

I dag hører de danske oste til blandt de bedste i Europa, lyder det fra forfatter til spiseguide.

Tidligere har det været en næsten umulig opgave at finde en dansk ost på menukortet på en restaurant herhjemme.

De danske oste var ofte så kedelige, at det lå under kokkenes niveau. I dag hører de danske oste imidlertid til blandt de bedste i Europa.

Det vurderer forfatteren bag Den Danske Spiseguide, Bent Christensen. Han er aktuel med bogen 'Danske Oste', der inddrager nogle af de bedste oste-oplevelser i landet. Det skriver DR Syd.

"Tidligere talte vi tit om franske og spanske oste, men i dag kommer man ikke uden om de danske," siger Bent Christensen til DR Syd.

Bogen er delt op i geografiske områder, og det mest prestigefyldte område er det syd og sønderjyske, hvor syv mejerier er taget med i bogen.

"Det er her, vi finder en stor del af de rigtig gode danske oste, fordi der er en stor koncentration af gode mejerier. Det må betragtes som værende ostens Bourgogne-område i Danmark," siger Bent Christensen.

Et af disse mejerier er Jernved Mejeri ved Ribe, hvor Ole Jørn Frederiksen sætter pris på komplimenten.

"Vi plejer ikke at gå og prale, men vi håber da på, det kan være med til at åbne danskernes øjne for, at de danske oste også kan noget," siger han til DR Syd.

De øvrige syd- og sønderjyske mejerier er Kristiansminde, Tistrup Mejeri, Øselund Gedeosteri, Endrup Mejeri, Høgelund Mejeri, Elmegården og Naturmælk.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.