Mejerikonge køber sig ind i Nutrimin

Mammen Mejeriernes direktør og medejer, Lars Staunsbæk, overtager Carsten Lind Pedersen ejerandel.

Lars Staunsbæk, medejer og direktør for Danmarks største private mejeri, Mammen Mejerierne A/S, køber sig ind i Nutrimin med virkning fra 15. august 2016.

Det sker efter, at medejer og adm. direktør Carsten Lind Pedersen har valgt at sælge sine aktier i virksomheden til de to øvrige medejere, som er salgsdirektør Torben Nielsen og teknisk direktør Morten Balle.

Torben Nielsen og Morten Balle har derefter valgt at sælge de aktier, Carsten Lind Pedersen ejede, videre til Lars Staunsbæk.

Som en konsekvens af salget fratræder Carsten Lind Pedersen også sin stilling som adm. direktør i Nutrimin.

Carsten Lind Pedersen er tidligere svineproducent, og han var i en kort periode formand for Landsforeningen af Danske Svineproducenter. Siden har andet arbejdet som fodringsrådgiver, og i dag er han blandt andet formand for bestyrelsen i DCH International, der driver svineproduktion i Rumænien.

Forskellige holdninger

Baggrunden for salget er, at der var forskellige holdninger i ejerkredsen til selskabets fremtidige organisationsstruktur og vækststrategi på det danske marked og i udlandet, oplyser bestyrelsesformand Per Lyngaa, Nutrimin til Landbrugavisen.dk.

”Når man når et vist niveau i omsætningen i udlandet, skal man overveje den videre organisering af salget,” siger Per Lyngaa, der ikke ønsker at uddybe de konkrete fremtidsplaner.

Søger ny adm. direktør

Lars Staunsbak indtræder i Nutrimins ejerkreds og bestyrelse på lige fod med Torben Nielsen og Morten Balle. Indtil der er fundet en ny adm. direktør vil Lars Staunsbæk desuden være fungerende adm. direktør.

Nutrimins hidtidige økonomichef Torben Jensen forfremmes til økonomidirektør og daglig leder.

Nutrimin producerer især mineralblandinger til svin og køer men også til heste, mink, fjerkræ og fisk. Virksomheden oplyser ikke, hvor stor omsætningen er, men at de har 10 procent af det danske marked for vitaminer og mineraler til husdyr. Nutrimin kom ud af 2015 med et plus på bundlinjen på 4,4 mio. kr. efter skat.

Nutrimin blev grundlagt i Ans i 2012 af Carsten Lind Pedersen, Torben Nielsen og Morten Balle og har siden opstarten haft succes med salg af mineral- og vitaminblandinger til primært svin og kvæg. Virksomheden beskæftiger i dag 26 medarbejdere i produktion og administration. Fabrikken er indrettet i en gammel møbelfabrik.

”Vi vil gerne sige Carsten tak for hans store indsats samt det gode samarbejde, der har været medvirkende til at få Nutrimin godt i gang”, siger Torben og Morten.

Vækststrategien fastholdes, og ejerskiftet forventes at bidrage yderligere til den positive udvikling af Nutrimin.

Faktaboks

Nutrimin A/S

Nutrimin A/S har de sidste to år oplevet stigende overskud.

2012: -695.000 kr.

2013: -1,4 mio. kr.

2014: 2,7 mio. kr.

2015: 4,4 mio. kr.

Egenkapitalandelen er på 29 procent.

Mammen Mejerierne A/S

Mammen Mejerierne A/S har de sidste mange år haft uafbrudt overskud, mens de har ekspanderet. Sidste år, 2015, lød overskuddet på 27 mio. kr.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.