Driftsleder for 1.400 køer: En høj klimaafgift vil ramme os hårdt fra flere sider

Hvis en høj CO2-afgift vedtages, vil det føre til nedsat produktion af mælk og kød. Det vil ramme slagterier og mejerier, som skal fordele omkostningerne på færre kilo. De manglende penge må tages fra afregningspriserne, og hvad ender primærproducenterne så med at få? funderer Rik Kool.

Af Rik Kool, driftsleder på Andekærgård

Vinteren går på hæld og om en lille uge er der forår på kalenderen. Men vejret viser sig ikke fra forårets side endnu. Enorme mængder vand har betydet, at vi ikke har kørt gylle ud endnu. Forhåbentlig sker det inden længe, for kapaciteten til gylleopbevaring er ved at være udfordret. Det er dog ikke ikke gylleopbevaring, der fylder mest i tankerne, men den netop afleverede rapport fra Svarer-udvalget.

CO2-afgift har ikke...

Vil du læse videre?


Få fuld adgang til vores digitale univers. Alle artikler, alle podcasts og alle videoer.

Prøv 30 dage for 29 kr.

Herefter 98 kr./mdr. - ingen binding.

Ja tak - 30 dage til 29 kr.

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.