Strøhalm og kvalitet skal i fokus

Det anbefales, at halm af bedste kvalitet prioriteres til de unge kalve, og i kælvnings- og sygebokse.

Af Maria Pape Andersen, Kvægrådgiver, ØkologiRådgivning Danmark

Kvaliteten af strøhalm kan være en svær størrelse at vurdere, da der er mange faktorer der spiller ind i vurderingen. Med den vejrsituation som vi har haft i år, har det nogle steder været svært at kunne bjerge tørt halm.

Hvis halmen ikke er tilstrækkeligt tørt, kan det have større sundhedsmæssige konsekvenser end man først tænker. Først og fremmest er der, hvis halmen er alt for våd, risiko for at det brænder...

Vil du læse videre?


Få fuld adgang til vores digitale univers. Alle artikler, alle podcasts og alle videoer.

Prøv 30 dage for 29 kr.

Herefter 98 kr./mdr. - ingen binding.

Ja tak - 30 dage til 29 kr.

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.