Undgå dyre fodfejl i naturplejen

Landmænd mister støtten til naturpleje ved at begå typiske fejl, nu er der hjælp at hente.

NaturErhvervstyrelsen oplever ofte en række fodfejl, når de kontrollerer om landmænd lever op til kravene om naturpleje.

Seges har nu lavet fire korte videoer, der hjælper dig til at beholde støtten samt søge dispensation. 

Video 1: "Tilskud til plejegræs: Synligt afgræsset"

Den første video rådgiver om, hvordan man kan gennemskue, om ens græsareal er tilpas afgræsset.

Areal skal holdes lysåbent, og det vil sige 50 procent skal være under 40 cm højt. Det kan man bedst bestemme, ved at kigge direkte ned i græsset frem for at skue ud over et større areal, hvor det er nemt at blive snydt.

VIDEO 2: "Tilskud til plejegræs: Slæt"

Den anden video rådgiver om høslet.

En fejl er, at græsset ikke slås ordentligt. Det sker for eksempel ved store mængder nedbør. Hvis græsset er for vådt til at slå, kan man søge dispensation. Man skal bare huske at søge dispensation, inden der udføres kontrol, siger Heide Buur Holbeck, landskonsulent ved Seges, i en af videoerne.

video 3: "Tilskud til plejegræs: Fast græsningstryk"

Nogle arealer vurderes ud fra antal dyr frem for plantedække.

Der skal gå dyr i perioden juni til august. Dyrene bliver talt af kontrollører fra NaturErhvervstyrelsen i samme periode. Hvis beplantningen er for våd, eller dyrene mangler foder og derfor må fjernes, skal der søges dispensation. 

Heido Buur Holbeck råder i videoen landmænd til at have flere dyr gående end minimumskravet. 

Video 4: "Tilskud til plejegræs: Søg dispensation"

Den fjerde video opfordrer til altid at søge dispensation, hvis forholdende ændrer sig.

Kontrollør Bjarne Kjær Nielsen fra NaturErhvervstyrelsen i Randers går altid ud fra, at tingene er i orden, siger han i videoen. Det ærgrer ham, når han finder fejl. Derfor opfordrer Seges til at søge dispensation, inden kontrollen skal udføres. Det kan for eksempel være i tilfælde af særligt fugtige perioder eller tilskudsfodring af dyr.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.