Valg af malkekarrusel har givet plads til flere køer
Nørupgaard valgte en malkekarrusel ved seneste udvidelse og har derfor ledig malkekapacitet.

Det var på mange måder ganske velvalgt, at Løsdriftsforeningens jubilæumstur gik til Inge og Asger Christensen på Nørupgaard ved Jordrup med 600 årskøer.

Familien, der er niende generation på bedriften, er ligesom flertallet af Løsdriftsforeningens godt 60 medlemmer og går ’all in’ på mælkeproduktionen og generelt driver bedrifter over gennemsnittet.

Staldene og malkecentret er fra 2007 og blev bygget til 500 årskøer. Siden er der blevet udvidet med 100 årskøer til i dag 600 årskøer.

Tal på hver malkning

Det har kunnet lade sig gøre, fordi der i 2007 blev investeret i en malkekarrusel fra GEA med 50 pladser.

I dag fungerer karrusellen rigtig godt, og dens avancerede måleudstyr bruges til at sikre ensartede og korrekte malkrutiner på tværs af de tre daglige malkninger. Det sker bl.a. ved af følge den samlede malketid, peakflom og det gennemsntlige mælkeflow.

Malkerne noterer selv tallene på en tavle umiddelbart efter malkning med rød eller grøn tusch, Der snakkes ugentligt om tallene, selvklart primært om de røde tal, for at sikre, at alle er med på målene og retter rutinerne til.

Karrusellen var dog ikke just kærlighed ved første blik, og det tog næsten to år at få den avancerede elektronik til at spille, som den skulle. Det gør den i dag, og med rigelig malkekapacitet er der mulighed for at udvide yderligere.

Faktaboks

Afstand koster:

  • Peter Christensen fortalte, at bedriften har opsagt de forpagtninger, der lå længst væk i, alt ca. 140 ha. Det skyldes et regnestykke, der viste, at der var billigere at købe majs ind end selv at dyrke majs langt fra bedriften.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.