Video: Lettere kælvning og hurtigere på benene
Fik embryoner fløjet over atlanten og sat ind i RDM-kvier, nu går 19 glade, sunde herefordkalve rundt.

Jytte og Henning Have har hentet embryoner i Canada og satser dels på mere kødfulde dyr, dels på lettere kælvninger og kalve, der selv rejser sig efter fem minutter og straks sutter mælk hos moderen.

Historien starter i 2018, hvor Jytte og Henning Have, der har en hereford avlsbesætning, er i Canada og ser nogle dyr, de synes er helt rigtige.
Derhjemme inseminerer de alle dyr, men det kan man ikke rigtig med sæd fra udlandet.
»Vi kunne lide det, vi så i Canada. De har nogle rigtig gode fødselsegenskaber. Kalvene er mindre og mere finlemmede, end vi er vant til, så kælvningerne går let, men de er oppe at stå efter fem minutter og sutter hos moren inden en halv time. Det er de nødt til i Canada, hvor de kælver i 35 graders frost, men det gør det jo også nemmere her«, forklarer han.
Til gengæld forventer han heller ikke, at de bliver lige så store som de gængse hereford herhjemme.

Se videoen og læs mere i magasinet Kødkvæg, der udkommer i dag 26/5-2020.

Emneord video

Relaterede artikler

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.