Video: Maskinstation høster majs på frostfuld januar-dag
Første høstdag hos Niemanns Maskinstation i 2017 var 6. januar. 4,5 hektar sået med majs til vildtet blev høstet i fint frostvejr. Se video nederst.

Hos Niemanns Maskinstation havde man første høstdag i 2017 den 6. januar. Her blev egne marker med 4,5 hektar majs høstet i fint frostvejr. Det blev dokumenteret med en video på Facebook, der er blevet set mere end 12.000 gange på nuværende tidspunkt.

”Det er majs, vi har sået for vildtets skyld, så derfor skulle jagtsæsonen helst være overstået, før vi høstede. Desuden er det en fordel at vente, til det har været under otte minusgrader,” siger Birger Niemann, der ejer maskinstationen ved Herfølge, til Landbrugsavisen.dk.

"Kvaliteten er jo ikke ligeså god når man venter så længe. Der kan godt være lidt svamp i toppen af majsene," siger han.

Mindre svineri

Alligevel er der er flere fordele ved at vente med at høste til minusgraderne har passeret de otte eller mere, som der var fredag over næsten hele landet.

"For det første, så har vi majsen på nogle marker, hvor vi normalt ikke kan køre i vådt vejr. For det andet, så høster vi med et traditionelt skærbord, så stængler og det hele ryger med ind i mejetærskeren. Så hvis ikke det er frossent, så giver det et værre svineri i mejetærskeren," siger Birger Niemann.

"På den her måde sviner det mindre, og vi bruger de høstede majs til at fodre fasaner med, så det er ikke til videresalg, så vi syntes det er en win-win situation," siger han.

Den høstede majs har en vandprocent på 29 procent vand.

"Når majsen køres igennem frossen, så skal det igennem gennemløbstørreriet to gange for at komme ned på de ønskede 16 procents vandindhold."

 

 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.