Minkavlere søger corona-hjælpepakker
Corona-krisen har besværliggjort salget af minkskind, og Agi Nord hjælper derfor 35 minkavlere med at søge hjælp i de statens corona-hjælpepakker.

På Kopenhagen Furs seneste auktion i København gik salget trægt, og langt fra alle udbudte skind blev solgt. For første gang blev auktionen afviklet online, altså uden de normale opkøbere i salen.

"Køberne af minkskind plejer at have skindene i hænderne for at mærke og vurdere kvalite-ten. Kan de ikke det, så er de tilbageholdne for at købe og betale for den gode kvalitet", udtaler virksomhedsrådgiver Jørgen Cæsar Jensen fra agri Nord i en pressemeddelelse.

Han og kollegaerne er i fuld gang med at søge de statslige Corona-hjælpepakker til 35 ramte minkavlere. Det drejer sig om hjælpepakkerne vedrørende omsætningsnedgang og tilskud til faste udgifter.

"Hjælpepakkerne kan hjælpe på likviditetsmanglen. Vi hører om andre erhverv, der mangler penge efter en måneds manglende omsætning. Her der drejer det sig om over et halvt år uden indtjening udefra. Avlerne er nødt til at få nogle penge i kassen for at betale foder til dyrene, dyrlæge, energi, renter, husleje og andre faste omkostninger", siger Jørgen Cæsar Jensen.

En hjælp, der kan være med til, at avlerne kan fortsætte driften og fastholde arbejdspladser.

Forskere: Mink og andre husdyr spiller ingen rolle for spredning af covid-19 26. april · 21:50

Branchen er i forvejen ramt

Minkavlerne var i forvejen hårdt ramt af faldende priser, og nu har Corona-krisen føjet yderligere spot til skade.

Årets første auktion var ellers planlagt i februar måned, men den blev også aflyst på grund af Corona, der på det tidspunkt hærgede i Kina. 

"Minkavlere har oplevet en lang likviditetstørke. Sidst der for alvor blev solgt skind var i september 2019", siger Jørgen Cæsar Jensen.

"På grund af Corona-krisen er der ingen, der rigtigt investerer i andet end fødevarer, og der er slet ikke noget forbrug af luksusting såsom minkskind", siger virksomhedsrådgiver i Agri Nord, Jørgen Cæsar Jensen.

Emneord coronavirus

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.