Sponsoreret af Topdanmark

Landmand faldt: Det kunne have kostet mig alt

Da kvægbonde, Jørgen, faldt over trækhjulet på sin såmaskine, havde det uoverskuelige og langsigtede konsekvenser. I dag er han taknemmelig for den hjælp, han har fået og har samtidig to gode råd til andre landmænd.

Det var en ganske almindelig forårsdag med fuglekvidr og solskin på landbruget i Hjørring, da Jørgen var i færd med at indså såmaskinen og klargøre forårsarbejdet.  

”Jeg gik i mine egne tanker og faldt så pludselig over trækhjulet. Luften blev banket fuldstændig ud af mig, og det gjorde vanvittigt ondt i min skulder. Men jeg trodsede smerten og fortsatte arbejdet resten af dagen. Jeg havde ikke andre, der kunne sættes på opgaven, og jeg havde jo travlt med at få sået rettidigt,” siger Jørgen.

En uundværlig hjælp

Efter et par dage med tiltagende skuldersmerter tog Jørgen til lægen, som i første omgang fortalte, at skulderen blot skulle have tid.  Men efter et par dage yderligere blev det besluttet, at der skulle tages røntgen af skulderen.

”Desværre var der enormt lang ventetid. Det var her, jeg kom i tanke om at ringe til min assurandør i Topdanmark. Jeg fik hjælp til at indberette skaden og info om, hvordan jeg var dækket. Det var rart, fordi det er en ret kompleks skade,” siger Jørgen, som desuden har tegnet en arbejdsskadeforsikring for ham selv, hvorigennem han hurtigt kom i kontakt med et privathospital.

”Der gik 15 dage fra den første samtale til, jeg havde været i røntgen, forundersøgelse og endda operation for overrivning af mine skuldersener. Jeg er så imponeret. Hvis jeg ikke havde fået hjælp fra Topdanmark, kunne jeg først have fået røntgen flere måneder efter,” fortæller han.

Sparret op mod en halv million

Skulderskaden betyder også, at Jørgen ikke selv har kunne passe arbejdet på landbruget.

”Heldigvis kunne jeg gennem min sygedriftstabsforsikring få en vikar, som sikrer, at arbejdet bliver gjort og dyrene bliver passet. Jeg ville ikke selv have haft råd til at ansætte en vikar, så det ville jo få store konsekvenser. Jeg kunne nemt have mistet en halv million i driftstab og lønninger,” siger Jørgen.

Spørger man Jørgens producentassurandør Nicolai Nielsen, er der ingen tvivl om, at netop sygedriftstabsforsikringen er helt uundværlig:

”Det er altid en god idé at sikre sig, at man som minimum har en sygedriftstabsforsikring. Jørgen er et godt eksempel på, hvor stor betydning, det kan have at være ordentligt dækket og hvilken økonomisk tryghed, man kan få i en uoverskuelig situation. Havde Jørgen ikke haft sine forsikringer, havde hans situation set helt anderledes og meget problematisk ud,” siger han og fortæller, at Jørgen desuden skal have ros for at have tegnet en frivillig arbejdsskadeforsikring, hvorigennem han har fået tilbudt programmet Arbejdsliv, som Topdanmark tilbyder i samarbejde med SEGES.

Forhindring af fremtidige skader

Arbejdsliv indebærer, at en konsulent hjælper med at gennemgå skaden og eventuelle forebyggende initiativer. Efter at have haft besøg af SEGES, er Jørgens uheld blevet vurderet til at være et hændeligt uheld. Men selvom uheldet ikke kunne have være forebygget, mener Jørgen stadig, at det gav stor værdi at have en konsulent ude på ejendommen.

”Vi gennemgik alle vores arbejdsprocedurer, og jeg fik nogle rigtig gode råd med på vejen – bl.a. har vi efterfølgende indført en ny arbejdsgang, som gør at vi slipper for at bære mælkespande op og ned ad en glat trappe. Nu ryger det direkte op i en tank i stedet,” fortæller Jørgen tilfredst og påpeger, at en eventuel fremtidig arbejdsskade er blevet forhindret.

Et godt råd til andre landmænd

For Jørgen er fremtiden stadig uvis, og han døjer fortsat med skulderproblemer.

”Heldigvis har jeg stadig min vikar, og jeg skal ikke stresse eller bekymre mig over den del. Mit råd til andre landmænd vil uden tvivl være, at man skal sørge for at have en sundhedsforsikring og en sygedriftstabsforsikring. Jeg er så glad for, at jeg havde begge dele. Jeg er blevet behandlet dygtigt, vejledende og hjælpsomt hele vejen igennem,” afslutter Jørgen.

sponsoreret Topdanmark

Billede: Jørgens såmaskine 

Faktaboks

  • Konceptet Arbejdsliv er en del af Topdanmarks arbejdsskadeforsikring, og er udarbejdet i samarbejde med SEGES
  • Arbejdsliv er et gratis tilbud om ekstra hjælp, hvis der sker en arbejdsulykke på din bedrift.
  • En rådgiver fra SEGES hjælper dig med at håndtere myndighedernes reaktion og eventuelt med at justere arbejdsgange eller arbejdsmiljø for at undgå lignende uheld fremover.
  • Arbejdsliv er en god mulighed for at forebygge en gentagelse af ulykken og for at etablere et effektivt personskadeberedskab.

 

Læs mere her: https://www.topdanmark.dk/landbrug/landbrugsforsikringer/arbejdsliv/

Emneord

sponsoreret , Topdanmark , ulykke , sundhedsforsikring , arbejdsskadeforsikring

Fra samme sponsor

Forsiden lige nu