Afdriftreducerende dyser nu lovpligtigt til prosulfocarb
1. august træder nye regler i kraft: Landmænd skal fremover benytte særlige dyser til deres sprøjter, som sikrer lav afdrift til omgivelserne, når der bruges sprøjtemidler, som indeholder prosulfocarb.

Fra i dag skal landmænd, som bruger prosulfocarb, benytte afdriftsreducerende dyser, der spreder sprøjtemidlerne i større dråber, som ikke så let kan tages af vinden og dermed sprede sig til omgivelserne.

Dyserne skal sikre minimum 75 procents reduktion i afdriften til omgivelserne.

Baggrunden er, at ukrudtsmidler med prosulfocarb tidligere har givet problemer hos nogle frugtavlere, fordi rester af sprøjtemidlet er fundet på deres frugt. Årsagen hertil kan være, at der på nærliggende konventionelle marker er sprøjtet med prosulfocarb, og at blæsten har ført sprøjtemidlet med sig og hen til frugtavlerne.

Da både økologisk og konventionel frugt skal være fri for prosulfocarb, har resterne store konsekvenser for de berørte avlere.

I vejledningen om brug af afdriftsreducerende udstyr kan du finde information om hvilke dyser og udstyr, landmænd fremover skal benytte sig af.

Vejledningen dækker også brug af afdriftsreducerende udstyr til reduktion af afstandskrav til vandmiljøet.

Det er et af elementerne i forårets ”Aftale om Pesticidstrategi 2017-2021,” at ændre bekæmpelsesmiddelbekendtgørelsen, så spredning af prosulfocarb begrænses mest muligt.

Den politiske aftale blev indgået af Venstre, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, Det Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.