Afgrødekommentar: Humørsvingninger tager toppen af priserne
Det er udsigt til større amerikanske hvede- og majsarealer på bekostning af sojaarealer. Tørre jordforhold giver dårligt udgangspunkt for vinterafgrøderne i EU og Sortehavet

I afgrødemarkedet afhænger stemningen i høj grad af Trump’s humørsvingninger, hvilket tog toppen af prisstigningerne fredag.

Stemningen var dog stadig positivt løftet af USDA der tidligere end forventet offentliggjorde såkaldte baseline estimater for kommende sæson.

Det skriver Jyske Markets.

Majsarealerne for 19/20 sæsonen blev sat til 92 mio. acres mod 89,1 denne sæson. Sojaarealerne 82,5 mio. acres, hvilket er en tilbagegang på 6,6 mio. acres, mens hvedearealerne blev estimeret til 51 mod 47,8 mio. acres denne sæson.

Den generelle tendens er større majs og hvedearealer på bekostning af lavere sojaarealer, hvor priserne er presset.

Dårlige forhold for vinterafgrøder

Denne måneds WASDE-rapport offentliggøres torsdag, og her vurderes store mængder nedbør at have taget toppen af udbyttepotentialet for de amerikanske majs- og sojaplanter, som derfor kan se frem til mindre udbyttenedjusteringer.

I Europa og i visse dele af Sortehavsområdet fortsætter det meget tørre vejr over de kommende to uger, og kombineret med koldere temperaturer, ventes det snart at sætte en stopper for etablering af yderligere vinterhvedearealer.

Jordfugtigheden vurderes yderligere på det laveste niveau for årstiden siden 2010, og det øger risikoen skader henover vinteren frem mod foråret.
 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.