Afstemning: Hvor stor en andel af kvælstofkvoten forventer du at bruge i høståret 2016/17?

I indeværende dyrkningsår er det for første gang i 18 år muligt at tilføre N efter afgrødernes behov. Forventer du at bruge hele bedriftens kvælstofkvote?

Indeværende dyrkningsår 2016/17 er første hele høstsæson i 18 år, hvor danske landmænd har lov til at tildele kvælstof efter afgrødernes behov. Den hidtil gældende normreduktion er nu helt fjernet. Dette er som bekendt muliggjort af Landbrugspakken, som blev vedtaget i foråret 2016.

I dyrkningsåret 2015/16 blev der ganske vist også tildelt ekstra kvælstofkvote, men her blev kun fjernet to tredejedel af den gældende normreduktion på grund af tidspunktet landbrugspakken blev vedtaget.

I efteråret 2016 viste en undersøgelse fra Seges, at de danske landmænd kun brugte halvdelen af den ekstra kvælstofkvote, som det blev tilladt at tilføre i dyrkningsåret 2015/16.  Det viser, at markbrugerne anvender gødningen med omtanke, lød kommentaren til undersøgelsen dengang fra formand Martin Merrild. 

Vil vi se samme tendens i indeværede dyrkningssæson?

Hvor stor en andel af din samlede kvælstofkvote forventer du at bruge?

Afgiv dit svar herunder, og skriv gerne om dine overvejelser og erfaringer i kommentarfeltet.

 

Afstemning

Hvor stor en andel af kvælstofkvoten forventer du at bruge i dyrkningsåret 2016/17?

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.