Analytiker: Jordprisen kan falde 5-10 procent
Jordpriserne kan i værste fald falde yderligere 5-10 procent, mener Jens Schjerning. Årsagen er, at nødlidende ejendomme presser markedet.

Der er en meget tydelig sammenhæng mellem jordpriserne og andelen af nødlidende ejendomme, fastslår cheføkonom Jens Schjerning, Agrocura. Når der er mange tvangsauktioner og konkurser i forhold til antallet af landbrugsbedrifter, presser det priserne.

»Siden år 2012 er tvangs- og konkursraten faldet en smule, og vi oplevede små prisstigninger på jorden. Desværre peger det igen den forkerte vej på tvangs- og konkursraten i år 2015, og det vil formentligt fortsætte i 2016. Det betyder, at jordprisen ikke kan stige eller måske direkte skal falde lidt igen på grund af det stigende udbud af ejendomme,« siger Jens Schjerning.

Seges: 160.000 kr. pr. hektar er en fair pris i regnskabet Fredag 22. januar 2016 · 00:00

Han forudser derfor, at jordpriserne i værste fald vil falde 5-10 procent i forhold til Danmarks Statistiks tal for tredje kvartal, hvor prisen lå på 164.000 kr. pr. hektar for bedrifter over 15 hektar.

På baggrund af tal fra Danmarks Statistik beregnede Agrocura tidligere i år, at jordpriserne i tredje kvartal 2015 var steget. I gennemsnit gik priserne i tredje kvartal op med 11.000 kr. til 164.000 kr. pr. hektar.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.