Bæredygtigt Landbrug: Risiko for ny bundrekord i kornkvalitet

Hvis danske landmænd ikke får adgang til mere gødning nu er der risiko for at det danske korn igen sætter rekord i lav kvalitet i 2016. Det mener Bæreygtigt Landbrugs faglige direktør, Jørgen Evald Jensen.

"Bæredygtigt Landbrug har i årevis advaret mod en udvikling der udsulter dansk korn og giver lavere protein i afgrøden. Igen i år må vi sige vore forudsigelser holdt stik og vore advarsler blev ikke hørt, " siger Jørgen Evald Jensen, og fortsætter:

"Vi arbejder fortsat målrettet på at ændre de danske gødningsregler, så alle jorder i Danmark kan gødskes efter ligevægtsprincippet, hvor afgrøderne tilføres den mængde gødning de frafører, minus det der måtte være i jorden.

Og der er mange både juridiske og landbrugsfaglige argumenter for, at danske landmænd allerede fra næste gødningsår skal have mere gødning," siger han.

Han peger på, at de reducerede danske gødningsnormer strider mod EU-retten. Direktivets ligevægtsprincip, som bygger på ligevægt mellem afgrødernes behov og deres tilførsel fra jord og fra gødskning, kan ikke opfyldes ved et system som det danske, hvorefter gødskningen er reduceret med 20 procent i forhold til det økonomisk optimale.

"Vi kæmper videre, og hvis ikke vi igen efter høst 2016 skal høre om en ny bundrekord for kvaliteten af dansk korn – skal landmændene have mere gødning – nu," siger Jørgen Evald Jensen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.