Chr. Lund: Det vigtigste ved efterafgrøder er stor fleksibilitet

Kort over efterafgrødebehov, slår ikke formand for Sønderjysk Landboforening ud.

Det nye kort over, hvor der er behov for frivillige efterafgrøder, viser at sønderjyderne i høj grad skal have såmaskinen frem for at sikre grundvandet. Men selv om sønderjyderne tilsyneladende bliver ramt af høje krav, er Chr. Lund, formand for Sønderjysk Landboforening ikke slået ud.

»Vi skal selvfølgelig se baggrunden for kortet og tage den faglige diskussion. Men vi har jo alle interesse i rent drikkevand. Er efterafgrøderne nødvendige for at landbrugspakken kan gennemføres, så tager vi det med, for landbrugspakken er en stor mulighed for os,« siger han.

Chr. Lund mener, at landmændene er klar til at levere varen.

»Måske vil en enkelt skælde ud, men de fleste kan godt forstå det,« siger han.

Det som er vigtig for landmændene er til gengæld stor fleksibilitet i forhold til efterafgrøder, påpeger han. Det vil sige fleksibilitet, når det gælder såtidspunkt, etablering, pløjning og så videre.

Chr. Lund erkender, at det er meget svært at sige noget om situationen generelt lige nu.

»Man må gå ind at se, hvad det betyder på ens egen bedrift med de frivillige efterafgrøder og så agere ud fra det. Så vil der være nogen for hvem, det bliver svært. Men andre, for eksempel på sandjorde, vil se positivt på, at de kan bruge deres faglighed og lægge efterafgrøder ud, der gavner jorden, og få tilskud til det,« siger han.

Læs mere om frivillige efterafgrøder i LandbrugsAvisen i dag.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.