DLG: Landmænd kommer ud af busken efter stigende priser på rapsfrø
Med de store stigninger på rapsfrø, vi har set de seneste dage, har der været lidt mere salgsaktivitet.

Af Salli Bekke, Junior Trader, DLG

Set fra rapskøbers synspunkt er der ikke meget aktivitet på rapsmarkedet i disse dage.

Avlerne udnytter de store stigninger, vi har set de seneste dage, og der har dermed været lidt mere salgsaktivitet.

Stigningerne skyldes en fastere tone i både sojakomplekset, på råolien og i valutamarkedet og priserne har på Matif brudt 380 euro pr. ton på februar-terminen.

Fundamentalt sker der stadig ikke meget, og det anbefales derfor at holde øje med de korrelerende markeder.

Sojakomplekset går op

Sojakomplekset har udviklet sig positivt de seneste dage ført an af sojaolien, som har genfundet styrken og formået at bryde igennem første modstandsniveau, efter en seriøs nedtur i starten af efteråret.

Høsten er overstået og markedet er hovedsageligt påvirket af Brent-råoliens stigninger samt styrkelsen af dollaren. 

Palmeolie lidt ned

Palmeolien er igen påvirket af de omkring liggende markeder, herunder sojaen, som ikke har været sikker nok i sin retning til at skabe store ændringer.

Mandag blev palmeolien dog handlet lidt ned, sandsynligvis grundet sojaens nedtur de sidste dage i sidste uge.

Valuta: Svækket euro overfor dollar 

EUR/USD-pariteten er faldet de seneste uger, presset af udsigten til endnu en rentestigning fra den amerikanske centralbank, FEDs side, i slutningen af året.

I Euro-området er det nedgangen i den tyske produktion, som har vist sig større end forventet, der påvirker svækkelsen af euroen mod dollaren. 

Råolie: Stormøde sidst i november

OPEC-aftalen, som har til formål at reducere råolieproduktionen for at begrænse tilgangen af olie til verdensmarkedet, løber til marts 2018.

Parterne mødes senere på måneden i Wien for at beslutte om den hidtidige aftale skal forlænges. En eventuel stigning i produktionen af råolie kan naturligvis begrænse de prisstigninger, vi har set, og som har drevet prisen til sit hidtil højeste niveau i næsten to år.

Prognose for raps

Vi har brudt den nedadgående trend for rapsfrø, og markedet er pt. i positiv udvikling.

Vi forventer ikke at se faldende priser på den korte bane, mens det endnu er mere usikkert hvad der sker på den lange bane.

Ansvarsfraskrivelse (Disclaimer & Disclosure)
”Informationerne i denne markedskommentar er udarbejdet af DLG, som ikke påtager sig noget ansvar for eventuelle dispositioner foretaget på baggrund af informationerne, herunder som følge af eventuelle fejl eller udeladelser. Markedskommentarerne afspejler DLG’s vurdering på et bestemt tidspunkt, og denne vurdering kan efterfølgende ændres uden varsel. Kommentaren skal ikke opfattes som et tilbud eller en anbefaling om køb eller salg. ”

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.