Kunstig intelligens udfører hurtig test af frøspiring
Et nyudviklet værktøj, SeedGerm bruger maskinlæring og billedanalyse til at teste spiring af frø.

SeedGerm er et nyt værktøj, som billigt og hurtigt kan teste frøprøver semi-automatisk for at sikre at en bestemt andel af frøene er spiret.

SeedGerm er resultatet af et samarbejde mellem de tre engelske forskningsinstitutioner Earlham Institute, John Innes Center, NIAB samt Syngenta. 

”På nuværende tidspunkt bliver frøspiring normalt registreret manuelt. Med SeedGerm kan arbejdet udføres gøres hurtigt, præcist og med stor kapacitet”, siger Carmel O’Neill, forskningsassistent fra John Innes Center, til netavisen Farmers Guardian.

SeedGerm består af et skab med kameraer, som tager billede gennem spiringsprocessen. Hvert stadie bliver dermed dokumenteret lige fra frøet begynder at optage vand til planten har udviklet rødder og der sker yderligere ændringer i den voksende plante.

Spiringshastighed

Ved anvendelse af såkaldt maskinlæring bliver det automatisk vurderet hvor langt spiringsprocessen er kommet.

Ud fra billederne kan algoritmer herefter udregne, hvor sandsynligt det er, at et frø har spiret. Algoritmen vurderer hvor stort frøet er samt form og farve.

SeedGerm kan bruges til at måle spiringsprocent og frøsundhed i fem store afgrøder, herunder også tomater og raps, og dermed erstatter værktøjet mauel registrering.

Brugeren af SeedGerm kan også bruge de data, man indsamler om frøene, til at forudsige afgrødernes udbytte og deres evne til at undertrykke ukrudt.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.