Landmænd tester droner for at redde rålam fra mejetærskerne
Mange rålam risikerer at bukke under for mejetærskere, når der skal høstes græsmarker. Tre landmænd har i samarbejde med Sydvestjysk Brandvæsen bevist, at droner kan spotte dyrene.

Høstsæsonen er gået i gang, og det betyder, at landmænd kan risikere at støde på rålam på de danske græsmarker. Derfor har tre landmænd fra Lundsmark syd for Ribe været med til at teste, hvorvidt en drone med varmesøgende kamera kan redde rålam, når landmænd høster græsmarker.

Det skriver ribebrandvæsen.dk.

De tre landmænd Jens Sandersen, Ove Beck og Aage Hansen testede i samarbejde med Sydvestjysk Brandvæsen forsøget på en stor mark ved Lundsmarksvej. Der var ingen rålam i marken. I stedet fandt de fasaner og harer. 

At kunne spotte og redde rålammet betyder også, at landmanden undgår forrådnelse, eller at resterne af dyret blandes med ensilagen eller wrap. På den måde undgår landmanden, at dyr kan blive syge af at spise græsset.

Hvis et rålam bliver spottet, bliver det placeret i en papkasse, indtil landmændene er færdige med at høste. Bagefter bliver dyret lagt tilbage på det sted, hvor det blev fundet.

Hvorvidt de tre landmænd vil investere i en drone, afhænger af prisen, fortæller de.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.