Landmand fik 180.000 kr. pr. hektar i erstatning
Landboretskonsulent i Agri Nord mener, at de landmænd, der bliver ramt af Skanderborg Kommunes drikkevandsindsats, skal kompenseres med mere end 60-65.000 kr. pr. hektar for landbrugsjord i drift.

I Skanderborg Kommune har politikerne onsdag aften vedtaget rammer for drikkevandsindsatsen, men byrådspolitikerne er uenige om erstatningsniveauet.

Forvaltningen har talt om et niveau på 60-65.000 kr. pr. hektar, som erstatning for at lade sprøjten stå i maskinhallen. Det er for lidt, mener to byrådsmedlemmer fra Venstre.

Venstre-byrådsmedlemmet Claus Bloch henviser til kompensationer i Aalborg Kommune på over 100.000 kr. pr. hektar.

Det beløb nikker Hans Ole Kristensen, Agri Nord, genkendende til. Han har som landboretskonsulent kørt nogle af de sager, der henvises til fra Aalborg Kommune.

”Vi har været i gang med de her sager i en periode på fem år, og jeg kan sagtens bekræfte, at vi har været oppe i et niveau på 100-120.000 kr. pr. hektar i kompensation, og i et tilfælde har vi også været oppe på 180.000 kr. pr. hektar for god landbrugsjord,” siger Hans Ole Kristensen til Landbrugsavisen.dk.

Han kender til op mod 70 sager i Aalborg Kommune, og der har landmændene - for almindelig, dyrket landbrugsjord -typisk fået erstatninger i et leje mellem 100-120.000 kr. pr. hektar.

Ved eksempelvis engarealer er erstatningen mindre. I Aalborg Kommune har man taksationspraksis, hvor prisen for henlagt jord ligger på 50.000 kr. pr. hektar, og derfor kan Agri Nord-rådgiveren sagtens forstå, at Claus Blochs undrer sig over, at forvaltningen i Skanderborg Kommune har opereret med beløb på omkring 60-65.000 kr. pr. hektar.

Han kan ikke forestille sig, at jorden i Skanderborg Kommune skulle være så meget dårligere, end den er i Aalborg Kommune, og han er derfor enig med Claus Bloch i, at erstatningen skal ligge i lejet mellem 100-120.000 kr. for dyrket landbrugsjord.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.