Landmand frifundet for ulovlig sprøjtning
En landmand blev frifundet for to forhold ved Retten i Roskilde.

Efter fire år som anklaget er en 66-årig landmand fra Ringsted denne uge blevet frikendt ved Retten i Roskilde. Det skriver Dagbladet Ringsted.

For knap fem år siden sprøjtede 2,20 hektar med strandsvingel med Metaxon. Flere fagvidner, heriblandt Gefion, bakkede ham op i, at midlet var godkendt til græsfrø, og at strandsvingel er et græsfrø.

Landmanden blev endvidere frikendt for at have brugt Husar OD på 76,06 hektar jord i en periode, hvor det ikke må bruges. Ifølge landmanden havde han brugt det en måned tidligere, i september, men først registrerede det i oktober.

Fagvidner bevidnede, at dato for registrering var registreret - og ikke selve sprøjtningen. DLF Trifolium fremviste analyser af hans forårsafgrøde, som indikerede, at sprøjtemidlet var korrekt anvendt.

En betydelig mængde sprøjteplaner uden fejl bakkede derudover op om, at man havde med en dygtig landmand at gøre, skriver Dagbladet Ringsted.

Statskassen skal betale sagens omkostninger.

Rettet d. 9. januar kl. 12.43 : I artiklen stod der før, at der på grund af en fejl i Gefions it-system blev registreret registreringsdato i stedet for sprøjtedato. En konsulent ved Gefion oplyser, at ikke selv har et it-system, men at det i den omtalte sag var en app fra Datalogisk, der blev anvendt. Der var dog ikke tale om en fejl, men en funktion som appen har. Den registrerer datoen for den dag, hvor man i app'en registrerer sprøjtningen. Landmanden fik ikke registreret sprøjtningen på dagen, den blev udført, men først en måned efter – derfor var datoen ikke korrekt.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.